lördag 13 mars 2010

Brödbak!

Vid butiksguidningen fick vi veta att de flesta bröd i butiken reser över halva Sverige, särskilt några barnen gillar,det är ju inte klokt!
Så imorse satte jag igång att baka.Gjorde limporna jag tidigare lagt ut här på bloggen+ dessa superenkla bröd jag vill dela till er.

Evas Fruktlimpa
Ugn 175 grader

Ingredienser:
10 dl vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
3 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl russin
1 ½ dl hackad sötmandel
ev några hackade aprikoser, valnötter eller liknande
1 liter filmjölk
1½ dl sirap

Gör så här:
Smörj 2 avlånga bakformar(ca 1½ liters)
Ta fram en STOR bunke.
Häll upp alla torra ingredienser i bunken.
Blanda väl.
Häll i filmjölk och sist sirap, rör med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i formarna.Sätt formarna på galler längst ner i ugnen.
Grädda 60-65 minuter.
Ta ut bröden och låt kallna i bakduk.

Solroskärnorna kan bli gröna, nån kemisk reaktion, inget farligt.
Förvara gärna brödet inlindat i brödduk då det är saftigt och gärna "svettas" lite i plastpåse.

Har även bakat dessa med glutenfritt mjöl och fiberhusk med gott resultat.

Detta är SÅ gott till ostbrickan, Lycka till// Eva

1 kommentar:

Malin Säterås sa...

Ser jättegott ut!! Ska nog ta mig i kragen och försöka baka lite själv nu också.

Kram Malin Säterås