måndag 7 juni 2010

Det var magiskt...


I lördags kväll var vi klimatpiloter inbjudna att vara med på "Naturnatten" som många av Naturskyddsföreningens kretsar ordnar runt om i Sverige.

Vi begav oss till det relativt nyinvigda naturreservatet Kopparbergsäng i Närkesberg.
alldeles bredvid ligger Kopparbergs gård, det drivs av Mia Jameson o Hans Björsmo.
Där finns ett litet cafe & butik med ekologiska varor.


Medan Mia berättade om historian om hur reservatets bildades och den speciella miljön däromkring och Åsa Wistrand från Naturskyddsföreningen gav oss vår nya utmaning(mer om den sen) åt vi härliga mackor & goda bakverk ute på den gamla gödselplattan som nu var iordninggjord till en fin uteplats.

När klockan närmade sig 21.00 tog vi på tjocka tröjor och tände lyktorna och begav oss ut i reservatet medan vi guidades av Mia som visade på den fantastiska lövskogen och små fladdermöss & andra blodsugare ven runt våra huvuden.

Ludvig & hans nya kompis Johanna hittade fullt av grodor i en av källorna som fanns längs stigen. Ludvig som var enda barnet fick också i uppgift att leta efter pappugglor med reflexögon med sin ficklampa, det gjorde han ju jättebra!


Precis när de sista solstrålarna letade sig mellan träden kom vi ner till sjön och den fantastiska eken som låg där...då plötsligt hördes andra ljud i skogen...nån som kulade!

...och straxt därefter en vacker flöjt som svarades av en fiol på motstående sida.

Man kunde nästan tro att det var näcken och en skogsälva som möttes på sommarängen bland blommorna...misstänkt lik riksspelman Per Falkenström, skogsälvan vet jag inte namnet på men hon hade också en vit duva på sin axel som jag ej fick med på bild.

Det hade inte kunnat bli vackrare, solnedgången, naturen, musiken, underbart!!

När vi åkte hemåt i sommarnatten kände vi oss nog alla som var med glada att vi tog oss tiden,
TACK TILL ER SOM ORDNAT ALLT SÅ FINT//Eva

Inga kommentarer: