Benga, vid grållen, då vi började förbereda för växthuset & hönshuset som nu börjar ta form.
Här har våra morötter nu vuxit sig stora, dax att göra något av dem!!
Världens godaste...så kallar Leila Lindholm den i sin bok " A piece of cake" som är en av mina favorit kokböcker.
Och jag håller med, detta är det bästa receptet på morotskaka!!
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rårivna morötter
Frosting
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gr philadelphia
Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan.
Jag hoppade över smör och lime i frostingen, garnerade med remsor av morötter och citronbasilika.
Roligt att kunna göra en kaka på det som kommer från egna trädgården.
//Eva
1 kommentar:
Hallå där, skicka hit lite kaka!
Skicka en kommentar