torsdag 16 september 2010

Besegrad!

Ja, jag erkänner mig besegrad.
Vår "hemesterutmaning" som vår familj (läs jag) verkligen gick igång på, klarade sig inte hela vägen.

Ronny & Siv från Laxå prickade av hela 56 punkter, väldigt bra med tanke på att mycket var väldigt barnvänligt, skönt att det finns lite barnsliga kommunchefer kvar!
Priset är en middag för två på Krogen i Skogen eller som det egentligen heter, Tivedens mat.
GRATTIS!!


Vi hade 46, vilket jag tycker är bra ändå, och vi tyckte det var kul och inspirerande att hitta enkla saker i vår närhet.
Tack för det Naturskyddsföreningen!!



Och vilka egna tips hade vi och de andra piloterna?
Ronny och Siv föreslog att sitta i en vik någonstans och njuta av lugnet och tystnaden. Thomas Dahlman verkade intresserad av att följa med till viken och föreslog själv som egen punkt att smaka av utbudet av ekologisk öl, kanske en trevlig kombination!

Andra hemestertips från barnpiloterna är att skaffa sig en studsmatta och en badpool, då behöver man aldrig resa hemifrån enligt dem. Bäst är om man köper begagnade på till exempel blocket. Medan barnen leker får föräldrarna tid att påta i trädgården som också är ett bra tips.

Ytterligare förslag, Kreativt trädgårdsarbete, Skaffa höns och kaniner, Ordna knytkalas med kompisar och deras barn och måla ett konstverk tillsammans, Plocka så mycket frukt, bär och svamp som möjligt och fyll skafferiet inför nödmånaderna.

//Eva




Inga kommentarer: