söndag 22 augusti 2010

Blåbär & hallon


Igår hade vi delar av släkten här o i sann klimatpilotanda bjöds det på matvetesallad (se tidigare recept här på bloggen)med rotfrukter o grönsaker från egna trädgården o lokala odlare.
Korv från korvfabriken i Sköllersta.
Till det svartvinbärsbladsaft (också recept här på bloggen)

Nu hade brorsan med tårta annars hade det nog blivit denna paj.

PAJ MED HALLON & BLÅBÄR

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl blåbär
3 dl hallon
lite potatismjöl

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser o häll i smöret. Rör snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i pajform ca 26 cm i diameter.
4. Häll på bären o pudra över lite potatismjöl om de är vattniga, sockra lite lätt.
5. grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 min.
6. Låt svalna lite och servera med vaniljvisp, grädde eller glass vad ni gillar bäst!


Denna deg passar också bra till lite syrligare bär som vinbär eller krusbär då den är rätt söt.

Passa på att njuta medan det finns bär kvar i skogen// Eva

1 kommentar:

Maud sa...

Oj så gott det lät! Jag älskar att äta gott! ;)
Ha det gött!