lördag 15 maj 2010

Utmaning 5

Det är roligt nästan jämt...

Ursäkta...var tog utmaning 5 vägen?

Den handlade om konsumtion och var:
1. Dela med sig (skriftligt och muntligt) om minst tre nya medvetna val med mätbart resultat där vi gjort annorlunda när det gäller konsumtion för att minska vår påverkan på klimatet
2. Lista åtgärder och aktiviteter vi vill att kommunen ska göra för att hjälpa oss som individer att konsumera smartare och mer medvetet.

åhh..det var så svårt och blev så "stort" på något sätt, särskilt med mätbart resultat, så jag försökte nog förtränga denna utmaning och har således inte skrivit något på bloggen(ingen annan heller)

Ja,slutsatsen blev väl att verkligen tänka över OM man behöver handla och om det finns alternativ som är mer eller mindre bra för klimatet.

Och vad kan kommunen göra?
Vi i vår familj skrev som vårat förslag:
1.Att hjälpa lokala företagare att kunna vara verksamma på orten, vilket gör att vi lokala konsumenter i alla fall inte behöver åka så långt och då sparar en lång bilresa.
2. Och att göra det mer ekonomiskt för den som inte gör av med så mycket sopor(som ju blir mer då man konsumerar mycket)alltså lägre renhållningsavgifter.

Ja lite svagt kanske men ideérna och orken räckte inte till denna månad!

Tycker att jag redan nu tänker på vad jag handlar, använder tex Blocket och Tradera och är verkligen ingen storkonsument, främst kanske för att jag alltid haft dåligt med pengar(vilket verkar funka bra som klimatvän)

Ja så nu vet ni hur vi funderade, vad tänker ni kring konsumtion?

//Eva

Inga kommentarer: