onsdag 6 oktober 2010

Ibland blir det bara pannkaka...

När inte Karina stod & såg dramatisk ut i sitt egna snygga förkläde gjorde hon jättefina äpplebitar till nedanstående recept, puss!


...och ibland,läs igår, blir det
CHOKLADPANNKAKOR MED ÄPPELKOMPOTT

Pannkakor:
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
salt
1 msk smör
100 g 70% choklad, Fairtrade=rättvisemärkt såklart
2 msk mandelflarn
florsocker

Vispad grädde

Äppelkompott:
2 äpplen
1 msk råsocker
1 msk sirap
smör
kanel

1.Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, vaniljsocker & salt.Låt stå o svälla minst 15 min.

2. Skala två äpplen ta bort kärnhuset skär i små kuber.

3. Smält 1 msk smör i stekpanna.stek äpplena tillsammans med socker & kanel på medelvärme tills de är mjuka.

4. Smält en rejäl klick smör i kastrull o smält chokladen i smöret.

5. Vänd ned den smälta chokladen i pannkaksmeten.

6. Stek små pannkakorna(3/4 dl till var)

7. Lägg upp på tallrik, klicka på äppelkompotten toppa med rostade mandelflarn o vik ihop.

8. Pudra över lite florsocker.

9. Servera med glass eller grädde.


//Eva

1 kommentar:

Maud sa...

Det där lät ju ruskigt gott!