När inte Karina stod & såg dramatisk ut i sitt egna snygga förkläde gjorde hon jättefina äpplebitar till nedanstående recept, puss!
...och ibland,läs igår, blir detCHOKLADPANNKAKOR MED ÄPPELKOMPOTT
Pannkakor:
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
salt
1 msk smör
100 g 70% choklad, Fairtrade=rättvisemärkt såklart
2 msk mandelflarn
florsocker
Vispad grädde
Äppelkompott:
2 äpplen
1 msk råsocker
1 msk sirap
smör
kanel
1.Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, vaniljsocker & salt.Låt stå o svälla minst 15 min.
2. Skala två äpplen ta bort kärnhuset skär i små kuber.
3. Smält 1 msk smör i stekpanna.stek äpplena tillsammans med socker & kanel på medelvärme tills de är mjuka.
4. Smält en rejäl klick smör i kastrull o smält chokladen i smöret.
5. Vänd ned den smälta chokladen i pannkaksmeten.
6. Stek små pannkakorna(3/4 dl till var)
7. Lägg upp på tallrik, klicka på äppelkompotten toppa med rostade mandelflarn o vik ihop.
8. Pudra över lite florsocker.
9. Servera med glass eller grädde.
//Eva
1 kommentar:
Det där lät ju ruskigt gott!
Skicka en kommentar