fredag 18 december 2009

MorotsTapenade

På senaste träffen 'Utmaning nr 2' serverades bla Morots Tapenade.
Många frågade efter receptet och här kommer det.

MorotsTabarnade
Skala och skär stavar av 5-6 morötter och baka i ugnen på 225 grader med lite rapsolja (kallpressad är nyttigast) och torkad timjan tills de är mjuka.
Kör morötterna i mixer och blanda med 3 dl smakrik ost, 2 vitlöksklyftor, salt, peppar och lite chilipeppar efter behag och så mer rapsolja tills tapenaden är krämig.


Receptet kommer ursprungligen från Klaus Ekocafé i Uppsala och jag har fått det muntligt, så mängderna har jag anpassat efter min smak.
Du får anpassa dem efter din.
Tapenaden passar bra på som pålägg på smörgås eller till kött eller andra grönsaksrätter.
En klimatsmart rätt till julbordet som kan bidra till att göra julen lite mer "perfekt".

/Johanna

1 kommentar:

TapetserarEva sa...

Kul det ska jag prova, trodde det var nån kikärtsröra.
Kan ha varit lite lätt stressad av barnen...//Eva