Finns det något mer somrigt än smultron?
Andra bär funkar ju bra att frysa in eller göra sylt o saft av, men smultron är ju en "färskvara".
Jag planterar smultron lite överallt här hemma, Berit Spong, författare, som skrev boken "Vägen genom ängarna" skrev att trakterna runt Tjälvesta förr doftade av smultron, visst låter det ljuvligt!
Kardemummakaka med smultron o lättvispad grädde
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3½dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk stötta kardemummakärnor
smör o ströbröd till form
1. Sätt ugn på 175 grader
2. Vispa ägg socker o vanilj vitt o pösigt
3. Smält smör o koka upp mjölk som du blandar med den stötta kardemumman,
blanda dessa båda.
4. Blanda med äggsmeten.
5. Fyll en smord o bröad form.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min.
7. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den på ett fat.
Servera med smultron o lättvispad grädde!
Lycka till//Eva
3 ekologiska ägg
2½ dl socker1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3½dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk stötta kardemummakärnor
smör o ströbröd till form
1. Sätt ugn på 175 grader
2. Vispa ägg socker o vanilj vitt o pösigt
3. Smält smör o koka upp mjölk som du blandar med den stötta kardemumman,
blanda dessa båda.
4. Blanda med äggsmeten.
5. Fyll en smord o bröad form.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min.
7. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den på ett fat.
Servera med smultron o lättvispad grädde!
Lycka till//Eva
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar