Så imorse satte jag igång att baka.Gjorde limporna jag tidigare lagt ut här på bloggen+ dessa superenkla bröd jag vill dela till er.
Evas Fruktlimpa
Ugn 175 grader
Ingredienser:
10 dl vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
3 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl russin
1 ½ dl hackad sötmandel
ev några hackade aprikoser, valnötter eller liknande
1 liter filmjölk
1½ dl sirap
Gör så här:
Smörj 2 avlånga bakformar(ca 1½ liters)
Ta fram en STOR bunke.
Häll upp alla torra ingredienser i bunken.
Blanda väl.
Häll i filmjölk och sist sirap, rör med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i formarna.Sätt formarna på galler längst ner i ugnen.
Grädda 60-65 minuter.
Ta ut bröden och låt kallna i bakduk.
Solroskärnorna kan bli gröna, nån kemisk reaktion, inget farligt.
Förvara gärna brödet inlindat i brödduk då det är saftigt och gärna "svettas" lite i plastpåse.
Har även bakat dessa med glutenfritt mjöl och fiberhusk med gott resultat.
Detta är SÅ gott till ostbrickan, Lycka till// Eva
1 kommentar:
Ser jättegott ut!! Ska nog ta mig i kragen och försöka baka lite själv nu också.
Kram Malin Säterås
Skicka en kommentar